Penge på vej til psykiatrien

På psykiatri-topmødet ”Nok er nok” lovede Region Midtjyllands 1. næstformand godt 40 tillidsvalgte, at han vil arbejde for flere penge til psykiatrien.

Tirsdag d. 20. juni lagde FOA Århus hus til et psykiatritopmøde, som under overskriften ”Nok er nok” samlede godt 40 tillidsvalgte, der repræsenterede ansatte i behandlings- og socialpsykiatrien samt dele af hjemmeplejen.

De tillidsvalgte fortalte om en psykiatri, hvor der er alt for mange og alt for syge psykiatriske patienter til alt for få senge og alt for lidt personale. Og de fortalte, hvordan misforholdet mellem opgaver og ressourcer fører til vold.

De tillidsvalgte var meget enige om, at mere personale er det allervigtigste krav, når man skal forbedre sikkerheden på de psykiatriske afdelinger. Ligesom de var enige om, at en velfungerende psykiatri kræver flere sengepladser.

På topmødets anden del præsenterede de tillidsvalgte deres kritik og løsningsforslag for flere regionspolitikere med regionsrådets 1. næstformand Anders Kühnau i spidsen; han er også en sandsynlig ny midtjysk regionsrådsformand, når den nuværende, Bent Hansen, stopper efter næste valg.

Anders Kühnau lovede på mødet, at han under de kommende budgetforhandlinger i Region Midtjylland vil arbejde for, at psykiatrien får ”et tocifret millionbeløb” til de mest belastede afdelinger. I de næste par dage præciserede Anders Künau så i pressen beløbet til godt 10 millioner kr.

 

Læs en længere artikel om psykiatritopmødet her.