Senioridræt giver bedre livskvalitet

Plejecenter har succes med at træne beboere og borgere udefra i særligt senioridrætscenter.

Klokken nærmer sig 10.30, og der er allerede fyldt godt op i idrætsrummet på Munkensdam Plejecenter. Her har man oprettet et særligt senioridrætscenter, hvor både plejecentrets beboere og borgere udefra kan benytte faciliteterne.

Det er tydeligt at deltagerne glæder sig til endnu en times træning.

”I dag skal vi varme op og lave en øvelse med stokke, og så slutter vi af med boldspil,” siger aktivitetsmedarbejder Vivi Nielsen, der skal lede dagens træning, til de fremmødte.

Mange forskellige discipliner
Der er mange discipliner at vælge imellem. Alt lige fra den daglige morgentræning, ’morgensmil’, der tager 12 minutter, til dans, cykling og krolf.

Det er vigtig for personalet at få alle med, så træningen bliver tilpasset den enkelte borgers behov.

Gruppeleder Marianne Bay er glad for det nye idrætscenter

”Det giver motion i arbejdstiden og et anderledes samvær med borgerne. Og det hjælper tydeligt på demente. Vi har en beboer, der er gået fra at være ikke særlig mobil, til selv at gå en runde hver morgen,” siger hun.

Konkurrence aktiverer
I alle discipliner lægges der op til konkurrence, og det aktiverer deltagerne, fortæller Marianne Bay.

”De vil helst ikke tabe, og slet ikke til det modsatte køn,” siger hun.

Senioridrætscentret på Munkensdam Plejecenter er oprettet i samarbejde med Dansk Arbejder Idrætsforbund, DAI, og er det første i landet. Flere er på vej i Esbjerg og Slagelse. Målet for DAI er 30 centre fordelt ud over landet inden 2018.