Hyggesnak
Ny forretningsidé på ældreområdet: 300 kroner for socialt samvær i en time. (Modelfoto)
Foto: Colourbox

Ex-hjemmehjælper tilbyder ældre hyggesnak til 300 kroner i timen

En tidligere hjemmehjælper fik under sit arbejde med de ældre en forretningsidé. Hun har nu et firma, der tilbyder socialt samvær mod kontant afregning.

Et nystartet firma sælger selskab og hyggesnak til ældre, fortæller DR-Trekanten på sin hjemmeside.

Det er den tidligere hjemmehjælper, Mette Zielke, der fik idéen, mens hun arbejdede i Fredericia Kommunes hjemmepleje. Og nu tilbyder hun ældre, handicappede og andre med behov for selskab en lang liste med ydelser.

”Jeg kan komme hjem og drikke en kop kaffe, tage et kortspil, læse en bog eller et ugeblad,” siger Mette Zielke til DR-Trekanten.

Usædvanlig idé 
Hun skal have 300 kroner i timen for sit selskab, og er godt klar over, at hendes idé er noget usædvanlig.

Men hun mener, at det ikke gør samværet kunstigt, at der skal penge på bordet.

”Jeg tror, det er en holdningsændring, der skal til. Vi får massage og fodbehandlinger, og det er der ingen, der stiller spørgsmålstegn ved. Men tiden kan det blive ok at bruge penge på samvær.”

Usmageligt at tjene på ensomhed
Formand for FOAs Social- og Sundhedssektor, Karen Stæhr, der også er medlem af Etisk Råd, ser noget anderledes på sagen.

”Jeg håber aldrig, at vi får en holdningsændring i vores samfund, så det bliver i orden, at ældre og ensomme skal betale 300 kroner i timen for at få besøg.”

Karen Stæhr peger på, at mange frivillige blandt andet inden for Ældresagen tager på besøg hos ensomme ældre, fordi de gerne vil gøre noget for andre mennesker. Men det her handler om ussel mammon.

”Jeg synes, at det er usmageligt, at man vil tjene penge på ældres ensomhed. Og jeg er chokeret over, at vi er kommet så langt ud i vores velfærdssamfund,” siger Karen Stæhr til Fagbladet FOA.

Hvad synes du? Deltag i debatten på FOAs Facebookside