Jette knokler 30 timer uden at optjene dagpengeret

Tidligere sygehjælper Jette Helweg arbejder 30 timer om ugen, men optjener alligevel ikke ret til dagpenge.

Siden april er Jette Helweg trofast mødt op hver dag på et skolebibliotek, hvor hun arbejder som medhjælper.

Trods en arbejdsuge på 30 timer genoptjener den tidligere sygehjælper ikke ret til dagpenge, fordi hun er ansat i et løntilskudsjob og ikke i et ordinært arbejde.

”Det er noget forbandet svineri, når man tænker på, at jeg har betalt skat hele livet,” siger Jette Helweg til FOA TV.

Faldet ud af dagpengesystemet
Dagen før sin 57 års fødselsdag i april i år fik Jette Helweg besked om, at hun ikke længere har ret til dagpenge.

Hun blev fyret fra sit arbejde og har opbrugt sin dagpengeret, efter hun fik en arbejdsskade på sit arbejde på et plejehjem for demente i Taastrup.

”Jeg havde hjulpet en beboer op om morgen og ud på toilettet, hvor hun skulle hjælpe sig selv. Hun fik det dårligt og faldt til venstre. Jeg fik hende over på toilettet, men fik et knæk i ryggen og kunne ikke rejse mig op bagefter,” fortæller Jette Helweg.

Ryger på arbejdsmarkedsydelse
Når Jette Helwegs nuværende job med løntilskud på skolebiblioteket udløber til oktober om knap en måned, får hun ikke dagpenge.

Hun får i stedet den nye midlertidige arbejdsmarkedsydelse, som er på blot 60 procent af dagpengesatsen og afhængigt af familiens formue og ægtefællens indkomst.

Selv om retten til dagpenge er halveret fra fire til to år, er det ikke blevet lettere at optjene ret til dagpenge. Folk som Jette Helweg, der er i job med løntilskud, kommer ikke ind i varmen.

”Det er derfor, at det er en ommer for regeringen,” siger Jette Helweg.

Se også temaet: Ulighed koster