Video: Se en dygtig dagplejer på arbejde

Et filmhold fulgte dagplejeren Àsta Kjeldahl fra Vejen på en arbejdsdag med hendes dagplejebørn Jasmin og Viktor. Børneforsker Ole Henrik Hansen forklarer, hvorfor det Àsta gør er god pædagogik.

Opdateret 24. juni 2014.

Hvordan skaber man ”zoner af fælles opmærksomhed”, hvordan ser ”tryghed gennem fysisk nærhed ” egentlig ud i praksis, og hvordan sætter man grænser for barnet ”på en god måde”?

Der er ikke mangel på gode pædagogiske principper og råd, som dagplejere kan bruge i deres arbejde, men det kan være vanskeligt at oversætte de fine teoretiske ord og begreber til det daglige arbejde med børnene.

En dag med Àsta, Jasmin og Viktor
Sidste år sendte Pædagogisk sektor i FOA et filmhold ud til dagplejeren Àsta Kjeldahl fra Vejen og fulgte hende gennem en almindelig arbejdsdag med børnene Jasmin og Viktor.

Den dags arbejde blev til denne lille video, hvor børneforskeren Ole Henrik Hansen fra Århus Universitet kommenterer Àstas arbejde, og forklarer, hvad det er hun gør, som er god dagplejepædagogik. Ole Henrik Hansen er ph.d. i pædagogik og blandt andet forfatter til forskningsrapporten ”Dagplejen i Danmark”.

Bestil filmen på DVD her (så længe lager haves)