Ghita Nørby og sosu'er i ny film sammen

Ghita Nørby spiller sammen med plejehjemsansatte sosu’er i ny dansk spillefilm, der udkommer næste år. Kom med til optagelserne i videoen ovenfor.

De lange gange i stueetagen på Sølund Plejehjem i København har de sidste par måneder runget mere af det klassiske klaptræ end travle sosu-sålers faren hen over linoliumsgulvene.

Det er nemlig indspilningen af den nye film ”Nøgle Hus Spejl” med Ghita Nørby i hovedrollen, der har overtaget en lille del af plejehjemmet. Udover den landskendte 79-årige skuespillerinde tæller rollelisten også en lang række ansatte og beboere på plejehjemmet.

Filmen bliver instrueret af Michael Noer, der tidligere har stået bag filmene ”R” og ”Nordvest”. I begge disse film har han castet folk fra de miljøer, filmene afspejler, som skuespillere, og det er altså også tilfældet denne gang.

Ikke mange plejehjemsfilm
”For mig er det afgørende at lave film i eksisterende og virkelige miljøer. Og der er plejehjem jo rigtig interessante, for de findes over det hele, men der bliver ikke lavet mange film dér,” forklarer Michael Noer til Fagbladet FOA.

For den folkekære Ghita Nørby har det ikke blot været en af mange film. Tværtimod.

”Det har været utroligt lærerigt, og jeg har oplevet en tålmodighed, man ikke møder tit i denne verden. Det har været en meget, meget stor oplevelse i mit liv. Sådan kan jeg kun beskrive det,” siger hun.

Mødet med demens
Filmen handler i korte træk om en ældre kvinde, der flytter på plejehjem med sin syge mand, der har hårdt brug for pleje. Undervejs oplever hun både mødet med en ny kærlighed og demens på egen krop, hvilket skaber en masse forviklinger og forargelse.

Det er endnu uvist, hvornår filmen udkommer, men det ventes, at det bliver omkring slutningen af næste forår.