TV: Regionsmesterskaberne i SOSU-SKILLS 2015

Holdene fra Århus gjorde deres bedste, da regionsmesterskaberne i skills for social- og sundhedsassistent-elever blev afviklet i Silkeborg fredag. d 2. oktober 2015. Men det blev Herning, der tog titlen i år.

Der var fyldt op med elever, da årets regionale mesterskaber i SOSU-skills blev afviklet på Social- og sundhedsskolen i Silkeborg.

I alt seks hold fra henholdsvis Århus, Silkeborg og Herning deltog i konkurrencen, og de fik masser af udfordringer.

Hvert hold fik 45 minutter til at gennemføre opgaven, og de brugte de første fem minutter på at sætte sig ind i alle detaljerne. Her fik de blandt andet oplysninger om de to borgere Tove Jensen på 76 år og Poul Jensen på 79 år.

Efterfølgende var der 30 minutter til at udføre opgaverne, og der skulle både tages blodtryk, måles blodsukker, håndteres medicin, udføres sårpleje samt flere andre opgaver.

Til sidst var der fem minutters evaluering, og undervejs blev deltagerne konstant observeret af dommerne, der ivrigt noterede ned til en samlet vurdering af indsatsen, og der blev lagt vægt på følgende kriterier: 

• Planlægning og prioritering af opgaver
• Samarbejde og etik – kommunikation og sundhedspædagogik
• Rehabilitering og sygepleje, medicin og hygiejne
• Patientsikkerhed, ergonomi og lovgivning
• Refleksion og evaluering

 

Det blev Camilla Jespersen og Lisa Coggan fra Social- og sundhedsskolen i Herning, der vandt regionsmesterskaberne i år. Lotte Pedersen og Line Salomonsen fra SOSU Aarhus fik andenpladsen, mens tredjepladsen gik til Kirstine Skytte og Maja Dohn Hansen, der også kommer fra skolen i Herning.

Vinderne går videre til DM i skills, der afvikles i Fredericia til februar næste år.