Pædagogmedhjælper får mindst 90.000 kr.

Pædagogmedhjælper Maria Gudmundsdottir får efterbetalt mindst 90.000 kr., efter FOA opdagede, at hun fik for lidt i løn.

Siden 2008 har en århusiansk daginstitution givet pædagogmedhjælper Maria Gudmundsdottir for lidt i løn. På Island havde hun nemlig også arbejdet i en daginstitution, hvilket den århusianske institution vidste, da Maria Gudmundsdottir skriftligt havde oplyst om sin erfaring, da hun søgte job i Århus. Men hun havde ikke fået løn for sine fem et halvt års anciennitet på Island, og fejlen blev først opdaget, da FOA-fællestillidsrepræsentant Tine Thordén besøgte institutionen, talte med Maria og så hendes lønseddel.

- Jeg troede jo, min løn var i orden, men Tine så fejlen med det samme. Jeg er meget taknemlig for FOAs hjælp, siger Maria Gudmundsdottir.

Hun var ikke medlem, da FOA besøgte hendes arbejdsplads, men meldte sig ind på stedet, og det samme gjorde to af hendes kollegaer. Maria Gudmundsdottir var medlem af Krifa, fordi en bekendt havde anbefalet hende et Krifa-medlemskab, da hun kom til Danmark.

- Og jeg kendte jo intet til det danske arbejdsmarked. Men jeg meldte mig ind i FOA, fordi de kom ud på arbejdspladsen; jeg har intet set til Krifa i de år, hvor jeg var medlem der. Og så organiserer FOA jo også andre ansatte på min arbejdsplads og på andre institutioner, forklarer hun.

Maria Gudmundsdottir får nu mindst 90.000 kr. efterbetalt før skat. Lønsagen er ikke afsluttet, og der kan godt være flere penge på vej.