TV: Kommunalt samsø-rederi søsat

Samsø Kommune besluttede for halvandet år siden at lave deres eget rederi. Der er nemlig penge at spare, når kommunen gør det selv, og d. 1. oktober sejlede rederiet de første sejladser. En spændende dag med masser af glade medarbejdere og forventninger fra samsingerne.

Samsø Kommune besluttede for halvandet år siden at stifte det nye rederi. Der er nemlig mange penge at spare, når driften hjemtages.

- Vi kan spare rundt regnet 10 millioner kr. hvert år, ved at lave den her øvelse, og det betyder rigtig meget for en kommune der har et samlet årligt budget på omkring 250 millioner kr. Det betyder måske 10 procent af arbejdspladserne i kommunen, så det er rigtigt vigtigt, siger borgmester på Samsø Marcel Meijer (S).

Samtidig så skal det køkken, der normalt leverer mad til øens ældre, i fremtiden levere økologisk mad til den nye færge til rimelige priser. Den nye færge har plads til 160 biler, men er først færdig til sejlads d. 1. december, og i mellemtiden så har Samsø Rederi lejet en færge. Den har dog kun plads til 60 biler, så både passagerer og medarbejdere forventer, at der bliver kapacitetsproblemer de næste par måneder.