TV: Køkkenassistenter på valg

Madordningen i institutioner giver mange fordele, men alligevel skal forældre skal hvert andet år vælge, om de vil have ordningen. Det betyder i praksis, at køkkenassistenterne er på valg, og selvom mange har stor opbakning fra forældrene, så er det en mærkelig følelse.

Anette Nielsen har arbejdet som køkkenassistent i institutioner sammenlagt ni år og har været i Vuggestuen Langenæs siden januar. Den 31. december bliver det afgjort, om hun skal fortsætte i sin stilling. Der skal forældrene nemlig vælge, om de vil fortsætte med madordningen, og hun håber naturligvis, at det bliver et ja.

- Det er jo egentligt lidt underligt at skulle være på valg. Men jeg er nu tryg ved, at forældrene vælger at få maden, for det fungerer meget fint, fortæller hun.

Blandt de forældre, som FOA Århus talte med, var der opbakning, og det er ikke kun, fordi det er nemt. Der er også andre fordele.

- Det giver noget fællesskab ved måltidet, da alle spiser det samme, og det giver også børnene et incitament til at prøve nogle nye ting, som de måske ikke ville have prøvet, hvis det ikke blev serveret for dem, sagde en af forældrene Elise Pedersen.

Ordningen koster maksimalt 392 kr. pr. måned afhængig af forskellige tilvalg, men så er der også fem måltider om dagen. Forældrene skal senest stemme i december, og resultatet får betydning fra 1. juli næste år.