TV: Chauffører utrygge

Inden for de seneste par måneder er to buschauffører hos Århus Sporveje blevet frarøvet deres penge, og det gør mange chauffører utrygge. Derfor skal byttepengene afskaffes, mener FOA Århus.

Fællestillidsrepræsentant Bente Mikkelsen har aldrig selv prøvet at blive frarøvet sine vekselpenge, men hun kender de chauffører, der har været udsat for det, og hun ved, hvor voldsomt det er. Men det påvirker også andre chauffører. Specielt efter de seneste to røverier på linje 16.

- Inden de skal køre på linje 16, så er de allerede begyndt at tænke på, hvordan de skal køre om aftenen, og hvordan de skal undgå at blive overfaldet, fortæller Bente Mikkelsen.

Men trods de seneste røverier og tidligere overfald og tricktyverier, så fastholder Århus Sporveje, at chaufførerne altid har en pung med vekselpenge på sig. Men FOA Århus og Bente Mikkelsen mener, at vekselpengene skal afskaffes.

- Mine kollegaer skal ikke sætte liv og lemmer på spil for de småpenge, vi kører rundt med. Så jeg kunne godt tænke mig, at ledelsen og Midttrafik kunne blive enige om, at vi ikke skal køre med vekselpenge, for det er trods alt småpenge, man skal have med for at få en billet, siger Bente Mikkelsen.

Hos Århus Sporveje er der ikke nogen umiddelbare planer om at afskaffe vekselpenge, men selskabet tror, at vekselpengene vil forsvinde, når der bliver indført nye betalingsmetoder i busserne.