Pressemeddelelse

Danskerne stiller krav om børne-normeringer

Politikerne bør indføre et loft for, hvor mange børn, der må være pr. medarbejder i daginstitutionerne. Det siger 85 procent af befolkningen i en ny undersøgelse, som Epinion har lavet for FOA.

Der bør laves regler for, hvor mange børn hver medarbejder i børnehaverne og vuggestuerne må have ansvaret for. Det siger hele 85 procent af befolkningen i en ny befolkningsundersøgelse.

Resultatet glæder FOA, der i årevis har forsøgt at få politikerne i tale om netop dette. 
 
”Det er jo et overvældende flertal af befolkningen, der deler vores synspunkt om, at det er fuldstændigt urimeligt, at der ikke er regler for, hvor mange børn hver medarbejder i en daginstitution må tage sig af. Det må da gøre indtryk på Christiansborg,” siger Jakob Sølvhøj, der er formand for FOAs pædagogiske sektor og fortsætter: 
 
”Det store flertal for at indføre et loft vidner jo om, at befolkningen oplever, at grænsen for de dårlige normeringer er nået.” 
 
FOA har i flere år forsøgt at få politikerne i tale om, hvor mange børn der må være pr. medarbejder i daginstitutionerne og i dagplejen. FOA foreslår, at politikerne indfører minimumsnormeringer. 
 
FOAs forslag er, at der højst bør være tre vuggestuebørn pr. medarbejder, seks børnehavebørn pr. medarbejder og ti fritidshjems/SFO-børn pr. medarbejder. Samtidig bør der være mindst én dagplejepædagog for hver 50 børn. 
 
”Vi ved, at regeringen snart har planer om at offentliggøre et børneudspil. Jeg håber, at ministeren vil lytte til befolkningen krav og indføre lovbestemte minimumsnormeringer på hele børneområdet,” siger Jakob Sølvhøj. 

Læs undersøgelsen her