FOA Århus: Grib ind politikere, hvis embedsmænd ville forringe handicappedes forhold

Politikere bør gribe ind, hvis embedsmænd har forsøgt at påvirke lovgivningen, så handicappede og deres hjælperes forhold blev ringere. Det mener FOA Århus.

Århus Kommune har gennem KL, Kommunernes Landsforening, arbejdet for at få ændret loven, så handicaphjælperordningen, den såkaldte BPA-ordning blev dårligere. Det fortæller Muskelsvindfonden, der har søgt og - med Statsforvaltningens hjælp - fået aktindsigt i korrespondancen mellem kommunen og KL.

Kommunens initiativ blev imidlertid taget, mens århusianske politikere erklærede, at de ikke ønskede at forringe de handicappedes forhold. Og derfor spørger Muskelsvindfonden, om det er embedsmænd, der uden politisk rygdækning har prøvet at påvirke lovgivningsprocessen.

Hvis det er sket, bør politikerne gribe ind, mener FOA Århus formand Kirsten Normann Andersen.

- Det er helt urimeligt, at kommunen ville forringe de handicappedes og deres hjælperes forhold og har embedsmændene handlet på egen hånd, så må politikerne få sat dem på plads, mener hun.

Århus Kommune ønskede blandt andet, at kommunerne skulle kunne erstatte BPA-ordningen med anden hjælp mod den handicappedes vilje, og at kommunerne skulle kunne sænke handicaphjælpernes nattevagtsløn ved at kalde vagterne rådighedsvagter.

Se hele historien på Muskelsvindfondens hjemmeside her